Kandidaat-kopers kasteel gaan samenwerken – Almere DEZE WEEK

Kandidaat-kopers kasteel gaan samenwerken – Almere DEZE WEEK


Algemeen
1


ALMERE – De twee kandidaat-kopers die zich in december opwierpen op Kasteel Almere in de oorspronkelijke staat af te bouwen, hebben besloten samen te gaan werken.

De twee partijen (E-Concept en Clausing Bouwbegeleiding) dienden zich bij de gemeenteraad aan, toen de raad de mogelijkheid besprak om mogelijk woningbouw op het kasteelterrein toe te staan. Beide partijen beweren genoeg middelen te hebben om het kasteel naar het oorspronkelijke idee af te bouwen. Dus met orangerie, stallen en kasteeltuinen. E-Concept wil het kasteel als klimaatcentrum inrichten, waarbij het behouden blijft als trouwlocatie en recreatiegebied. Clausing wil het kasteel ook naar het oorspronkelijke idee inrichten, maar denkt – naast trouwlocatie – vooral aan een wellnesscentrum met hotel. 

Samenwerken

In deze krant lieten beide partijen al weten samenwerking te overwegen2. Ondanks dat beide partijen aangeven over voldoende geldschieters te beschikken, laten de partijen nu weten de krachten te willen bundelen en samen verder te gaan om het kasteel in de oorspronkelijke staat af te bouwen. Daartoe moet de gemeenteraad wel besluiten woningbouw niet toe te staan op het terrein, wat nu overwogen wordt. Of de plannen van beide partijen doorgaan ligt echter niet in de handen van de gemeenteraad, maar bij eigenaar Gravin BV.Source link 3

AI artikel

Two potential buyers proposed to work together to complete the restoration of Castle Almere to its original state. They both claim to have enough resources to complete the project. E-Concept wants to turn the castle into a climate center while also preserving it as a wedding venue and recreational area. Clausing wants to turn the castle into a wellness center with a hotel while also preserving it as a wedding venue. Both parties are considering collaboration, and they need the approval of the city council to proceed with their plans. However, the decision ultimately lies with the owner of the castle, Gravin BV.

Comments are closed.