Financiële problemen voor Kasteel de Keverberg, gemeente springt bij

Financiële problemen voor Kasteel de Keverberg, gemeente springt bij


Steunfonds

Het bestuur van het Kesselse kasteel heeft de gemeente in augustus geïnformeerd over de zorgelijke financiële situatie die ontstaan is als gevolg van de zware coronaperiode. De stichting heeft indie tijd twee keer een bijdrage ontvangen uit het steunfonds corona voor verenigingen en stichtingen. Ondanks deze steun verkeert de stichting in financiële problemen.

75.000 euro

Het college heeft besloten om 75.000 euro beschikbaar aan het kasteel. “Er is de gemeente veel aan gelegen om dit landmark, waar zoveel vrijwillige inzet van de inwoners van Kessel inzit en die van grote maatschappelijke en culturele betekenis is voor de gemeente Peel en Maas, te behouden”, zo laat het college weten.

Toekomstplannen

Het kasteel werd verbouwd en vernieuwd en in 2015 geopend. Meer dan 25.000 uren staken vrijwilligers in het project. Nu wordt het gebruikt voor evenementenlocatie, vergaderingen en de horeca. De stichting vraagt naast financiële steun ook aan de gemeente om mee te denken over haar toekomstplannen voor een betere en gezondere financiële basis.Source link 1

Het Kesselse kasteel heeft te kampen met financiële problemen als gevolg van de coronacrisis, ondanks eerdere steun van het steunfonds corona. Het college van de gemeente heeft daarom besloten om 75.000 euro beschikbaar te stellen om het kasteel te ondersteunen. Het kasteel, dat veel vrijwilligerswerk en maatschappelijke en culturele betekenis heeft voor de gemeente Peel en Maas, werd in 2015 verbouwd en wordt nu gebruikt als evenementenlocatie, vergaderlocatie en horecagelegenheid. De stichting vraagt ook om hulp van de gemeente bij het ontwikkelen van toekomstplannen om de financiële basis te versterken.

Comments are closed.