Gratis bezoek aan kasteel Wissekerke voor toekomstige fusiegemeenten (Beveren-Waas)

Gratis bezoek aan kasteel Wissekerke voor toekomstige fusiegemeenten (Beveren-Waas)

Het prachtige kasteel Wissekerke is een echte aanrader om te bezoeken.© dvk

Beveren/Kruibeke/Zwijndrecht

Inwoners van Beveren en Zwijndrecht mogen voortaan, net als Kruibekenaren, gratis binnen in kasteel Wissekerke. Het gemeentebestuur hoopt dat die mensen kennismaken met het kasteel voor de fusie een feit is.

Het prachtige kasteel Wissekerke werd onlangs nog maar gerenoveerd tot toeristisch centrum. Je kan er interactieve rondleidingen volgen en de rijke geschiedenis van zowel het kasteel als de regio ontdekken. Inwoners van Kruibeke mochten er al gratis binnen, maar anderen moesten wel een inkomprijs betalen. Dat verandert nu, want ook inwoners van Beveren en Zwijndrecht zijn vanaf heden gratis welkom in het kasteel.

Dat heeft de gemeente beslist om de buren van Beveren en Zwijndrecht kennis te laten maken met het Kruibeekse schoon. “Voor we allemaal samen tot dezelfde fusiegemeente behoren, zou het fijn zijn als de mensen van Beveren en Zwijndrecht ook al eens kunnen proeven van hetgeen wij hier te bieden hebben”, vertelt Kruibeeks burgemeester Antoine Denert (D.E.N.E.R.T.). “Om hen een extra duwtje in de rug te geven, stellen we het kasteel ook voor hen gratis open. Als het aan mij ligt, mag iedereen hier gratis binnen, maar dat is jammer genoeg niet mogelijk.”

Wie kasteel Wissekerke wil bezoeken, plant die trip best op voorhand in. Via de website van de gemeente www.kruibeke.be1 kan je een gidsbeurt aanvragen of tickets boeken.

Source link 2

AI artikel

Inwoners van Beveren en Zwijndrecht kunnen nu ook gratis het prachtige kasteel Wissekerke bezoeken, net zoals de inwoners van Kruibeke. Het kasteel is onlangs gerenoveerd tot toeristisch centrum waar je interactieve rondleidingen kunt volgen en de geschiedenis van het kasteel en de regio kunt ontdekken. Het gemeentebestuur hoopt dat de inwoners van Beveren en Zwijndrecht het kasteel zullen bezoeken voordat de fusie plaatsvindt. Om het bezoek te plannen, kunnen geïnteresseerden terecht op de website van de gemeente Kruibeke.

Comments are closed.