Vanaf 17 april 2024 komt Kasteel Colditz weer tot leven

Vanaf 17 april 2024 komt Kasteel Colditz weer tot leven

In Nederland kent de oudere generatie kasteel Colditz vooral van de TV-serie in de jaren ’70. Krijgsgevangenkamp, krankzinnigengesticht, ziekenhuis: Kasteel Colditz bij Leipzig kijkt terug op een bewogen geschiedenis.

Ooit was het een prachtig jachtslot, later een symbool van het verlangen naar vrijheid. De ongewijzigde staat van veel van de kamers geeft de plek een uniek karakter. Het kasteel staat al jaren leeg, maar de muren herbergen eeuwen van geheimen. Vanaf 17 april 2024 komen ze weer tot leven met de “HistoPad” tabletgids.

Je maakt kennis met het renaissancekasteel van Frederik de Wijze uit de 16e eeuw en betreedt digitaal de ooit statige vertrekken. De periode van de Tweede Wereldoorlog, toen Colditz Castle een krijgsgevangenkamp was voor hoge officieren van de Westerse geallieerden, wordt ook tot leven gebracht. Bewonder de creatieve ontsnappingspogingen van de gevangenen. Test op een interactieve installatie of het je gelukt zou zijn om in een zweefvliegtuig uit kasteel Colditz in Sachsen1 te ontsnappen en ga op schattenjacht met de tablet. Ooggetuigenverslagen brengen het hospitaal hoofdstuk Colditz weer tot leven. Ontdek het kasteel interactief en leer avontuurlijke verhalen.

 

 

De HistoPad in een oogopslag

  • 8 meeslepende kamers geven inzichten in de geschiedenis van het kasteel
  • 10 meeslepende ontsnappingsverhalen documenteren de legendarische en creatieve ontsnappingspogingen van de geallieerde officieren.
  • Leer meer over de ontwikkeling van het kasteel en de ontsnappingspogingen van de officieren dankzij augmented reality, 3D enscenering en beelden in hoge resolutie.
  • Navigeer door de kamers met behulp van de interactieve kaart.

2

 

 

Beschikbaar in 6 talen: Duits, Engels, Frans, Tsjechisch, Pools, Nederlands. Ook geschikt voor mensen met een visuele of auditieve beperking.

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

*” geeft vereiste velden aan

 

 

 

 

 

 

About Patrick Mulder

Patrick is maandelijks te vinden in vele inspirerende Europese steden. Ook de USA is zijn favoriet. Zoek je informatie en reistips over een bestemming? Patrick kent de minder toeristische plekken waardoor je het unieke vakantiegevoel krijgt.

Source link 4

AI artikel

vergelijk stijl

Kasteel Colditz in Duitsland heeft een rijke geschiedenis als krijgsgevangenkamp en symbool van vrijheid. Vanaf 17 april 2024 komt het kasteel weer tot leven met de “HistoPad” tabletgids. Deze maakt het mogelijk om digitaal de vertrekken te betreden en de ontsnappingsverhalen van gevangenen te ontdekken. Met de interactieve kaart en verhalen in augmented reality en 3D wordt de geschiedenis van het kasteel inzichtelijk gemaakt. De HistoPad is beschikbaar in meerdere talen en ook geschikt voor mensen met een visuele of auditieve beperking.

verkeersbureaus.info

https%3A%2F%2Fverkeersbureaus.info%2Fnieuws%2F2024%2F02%2F13%2F185687-vanaf-17-april-2024-komt-kasteel-colditz-weer-tot-leven%2Famp%2F

https://verkeersbureaus.info/nieuws/2024/02/13/185687-vanaf-17-april-2024-komt-kasteel-colditz-weer-tot-leven/amp/

Bron: verkeersbureaus.info4

From April 17, 2024, Castle Colditz comes back to life.

In the Netherlands, the older generation knows Colditz Castle from the 1970s TV series. The castle, located near Leipzig, had a tumultuous history as a prisoner of war camp, asylum, and hospital. It was originally a hunting lodge, later becoming a symbol of the desire for freedom. The castle, which has been empty for years, will come to life on April 17, 2024 with the “HistoPad” tablet guide. Visitors can explore eight rooms, learn about escape attempts, and experience the castle’s history through augmented reality and high-resolution images. The HistoPad is available in six languages and is suitable for people with visual or auditory impairments.

Comments are closed.