Kasteel ten Goye; verborgen schatten deel 1 – Omroep Houten

Kasteel ten Goye; verborgen schatten deel 1 – Omroep Houten


Kasteel Ten Goye was een kasteel in de gemeente Houten. Het heeft gestaan langs de Wickenburghseweg, in de binnenbocht ter hoogte van ‘t Goysedorp. Het kasteel werd gebouwd in de 10e eeuw als een mottekasteel. Het was het bestuurlijk centrum van het gouw en latere graafschap Opgooi. In 1126 wordt het kasteel voor het eerst genoemd. Vermoed wordt dat het in die tijd een klein stenen kasteel was.Source link 1

AI artikel

vergelijk stijl

Kasteel Ten Goye in Houten, gebouwd in de 10e eeuw, was het bestuurlijk centrum van het graafschap Opgooi. Het werd voor het eerst genoemd in 1126 en werd vermoedelijk toen al uit steen opgetrokken.

www.omroephouten.nl

https%3A%2F%2Fwww.omroephouten.nl%2F65540-2%2F

https://www.omroephouten.nl/65540-2/

Castle ten Goye; hidden treasures part 1 – Houten Broadcasting Company

Kasteel Ten Goye was a castle in the municipality of Houten. It was built in the 10th century as a motte-and-bailey castle and served as the administrative center of the Opgooi region. The castle, located along the Wickenburghseweg, was first mentioned in 1126 and is believed to have been a small stone castle at the time.

Comments are closed.