Twickel krijgt 10.000 euro voor uitbreiding populair Hilligenpad in omgeving Delden | Nieuws | Nieuws uit Delden

Twickel krijgt 10.000 euro voor uitbreiding populair Hilligenpad in omgeving Delden | Nieuws | Nieuws uit Delden


Stichting Twickel krijgt voor de uitbreiding van Het Hilligenpad een bijdrage van 10.000 (waarvan 2.000 uit het Van Heek Boekelo Fonds) van het Het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Deze populaire vijfdaagse bezinningsroute door Twente wordt daarmee uitgebreid naar zeven dagen. “Op de route komt de wandelaar langs vijftig landschapselementen; natuur- en/of cultuurhistorisch interessante plekken die te maken hebben met (bij)geloof van mensen door de eeuwen heen, van prehistorische grafheuvels tot kloosterpaden.”

De nieuwe route gaat van Enschede naar Zenderen en dan zuidwaarts via Delden naar Beckum om vervolgens via Boekelo en de westkant van Enschede weer uit te komen bij Hof Espelo. De uitbreiding gaat grotendeels over de grond van Stichting Twickel, waar de verhalen en sages worden verteld over de grafheuvels en ‘heilige eiken’ bij Delden, het Beumers Kerkhof in het overpark van kasteel Twickel, de Joodse begraafplaats ten zuiden van Delden en het Kerkveldervoetpad bij Beckum.

Vereniging Cultuurvrienden Oude Blasius en Drumfanfare Delden

Ook de Vereniging Cultuurvrienden Oude Blasius en de Drumfanfare Delden hebben een bijdrage uit het fonds gekregen. Eerstgenoemde ontvangt 5000 euro voor het Weihnachtsoratorium. De fanfare krijgt 1500 euro toebedeeld voor een educatieve voorstelling ‘Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers’.Source link 1

Comments are closed.