Dtv Nieuws – Oud Herlaer moet de toeristische trekpleister van Sint-Michielsgestel worden

Dtv Nieuws – Oud Herlaer moet de toeristische trekpleister van Sint-Michielsgestel worden


De plannen voor de bouw van een toeristische trekpleister in de gemeente Sint-Michielsgestel zijn in de raadsvergadering op donderdagavond door de gemeenteraad goedgekeurd. Het gaat om het gebied Oud Herlaer en Haanwijk. Initiatiefnemer Brabants Landschap wil dit gebied inzetten voor een Brabants Buitenmuseum.

Op het moment staat in het gebied Oud Herlaer een langgevelboerderij, het enige restant van het kasteel dat daar ooit heeft gestaan. De boerderij moet het middelpunt worden van een museaal landschap. In dit landschap moet op termijn kunst van het Noord-Brabants museum worden tentoongesteld. De gemeente en initiatiefnemer wil op deze manier meer toeristen naar dit gebied trekken.

Impressie museaal landschap
Gemeente Sint-Michielsgestel

Haanwijk

Haanwijk kent nu al horecabestemmingen, die in het bestemmingsplan verder zullen worden uitgewerkt. Deze horeca zal bestaan uit het nu al bestaande Koffie- en Theehuis ’t Haantje, maar er komt ook een luxe horecavoorziening. Daarnaast worden de tuinen van Haanwijk ook heringericht. De tuinen moeten aansluiten bij de historische context maar moet ook bij het huidige gebruik passen.

Wanneer dit plan precies gaat worden uitgevoerd is tot zover nog niet duidelijk.

Impressie tuinencomplex Haanwijk
Gemeente Sint-Michielsgestel

Source link 1

Comments are closed.