NBTC-campagne werkt: Nederlandse kastelen in trek bij buitenlandse bezoekers

NBTC-campagne werkt: Nederlandse kastelen in trek bij buitenlandse bezoekers

De zeventig als museum ingerichte Nederlandse kastelen en historische buitenplaatsen ontvingen met 2,3 miljoen bezoekers in 2017 een miljoen bezoekers meer dan een jaar eerder. In 2018 werd dit record geëvenaard. Van de bezoekers komt inmiddels 15 procent uit het buitenland. Een jaar eerder was dit nog 7,5 procent. Betrokkenen wijzen op de campagne ‘Castles & Countryhouses’ die het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) sinds twee jaar in Duitsland en België voert. De campagne prijst Nederlandse kastelen aan als alternatief voor Amsterdam. Vijf provincies en dertig kastelen betalen mee aan de campagne.Original Article

Leave a Reply