Krimschatten blijven voorlopig bij Allard Pierson Museum, Gerechtshof velt nog geen oordeel

Krimschatten blijven voorlopig bij Allard Pierson Museum, Gerechtshof velt nog geen oordeel

In 2014 leende het Allard Pierson Museum in Amsterdam kunst van musea op de Krim. Kort daarna vielen Russische militairen de Krim binnen en bezetten de door Oekraïne geclaimde provincie. Nu, vijf jaar later, is het nog steeds niet duidelijk waar de kunstschatten naartoe moeten. Terug naar de Krim of de Oekraïense staat? Dinsdag bepaalde het Gerechtshof Amsterdam dat het Allard Pierson Museum de Krimschatten voorlopig onder zich mag houden in afwachting van een definitieve beslissing. De Erfgoedwet is niet van toepassing, oordeelde het Gerechtshof. Het Allard Pierson Museum is blij met de voorlopige uitspraak.Original Article

Leave a Reply