Open Monumentendag op 9 en 10 september

Open Monumentendag op 9 en 10 september

Jaarlijks openen vele monumenten hun deuren tijdens de Vriendenloterij Open Monumentendag. In de categorie ‘kastelen en buitenplaatsen’ zijn maar liefst 184 monumenten opgenomen die op 9 en 10 september te bezoeken zijn.

Tijdens dit weekend is ook de prachtige buitenplaats Vreedenhorst in Vreeland geopend. Kees Beelaerts van Blokland, eigenaar en expert historisch groen bij de NKS, geeft twee rondleidingen van 90 minuten op zaterdag en één op zondag. Daarbij worden huis en tuinen (inclusief de bijzondere citruscollectie) getoond. Deelname is gratis, wel is vooraf reserveren noodzakelijk via link1.

Jaarlijks openen vele monumenten hun deuren tijdens de Vriendenloterij Open Monumentendag. In de categorie ‘kastelen en buitenplaatsen’ zijn maar liefst 184 monumenten opgenomen die op 9 en 10 september te bezoeken zijn.Tijdens dit weekend is ook de prachtige buitenplaats Vreedenhorst in Vreeland geopend. Kees Beelaerts van Blokland, eigenaar en expert historisch groen bij de NKS, geeft twee rondleidingen van 90 minuten op zaterdag en één op zondag. Daarbij worden huis en tuinen (inclusief de bijzondere citruscollectie) getoond. Deelname is gratis, wel is vooraf reserveren noodzakelijk via link. 

Kastelen

Comments are closed.