Stinzenflora op kastelen en buitenplaatsen

Stinzenflora op kastelen en buitenplaatsen

Op het Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren staat april in het teken van de stinzenplanten. Er is een mooie route uitgezet met informatiebordjes voor bezoekers.

Stinzenplanten zijn vrolijk bloeiende bolgewassen die vaak al in vroegere eeuwen zijn aangeplant. In het geval van de Fraeylemaborg heeft borgheer Hendrik de Sandra Veldtman de eerste aanzet tot de stinzenplanten gegeven. Rond 1800 zorgde hij voor een nieuwe Engelse aanleg van het uitgestrekte park en plantte vooral rondom de borg bolgewassen. Dit natuur- en cultuurbezit is dus al meer dan 200 jaar oud. De Fraeylemaborg is aangesloten bij de Stinzenflora-monitor. De kalender wordt elke week bijgewerkt en is te raadplegen via www.stinzenflora-monitor.nl1 

Tot slot: ‘Wandelen langs stinzenplanten’ is een serie van drie podwalks waarin kenners van stinzenflora vertellen over deze bijzondere planten. De podwalks zijn te beluisteren via www.skbl.nl2 

Op het Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren staat april in het teken van de stinzenplanten. Er is een mooie route uitgezet met informatiebordjes voor bezoekers.Stinzenplanten zijn vrolijk bloeiende bolgewassen die vaak al in vroegere eeuwen zijn aangeplant. In het geval van de Fraeylemaborg heeft borgheer Hendrik de Sandra Veldtman de eerste aanzet tot de stinzenplanten gegeven. Rond 1800 zorgde hij voor een nieuwe Engelse aanleg van het uitgestrekte park en plantte vooral rondom de borg bolgewassen. Dit natuur- en cultuurbezit is dus al meer dan 200 jaar oud. De Fraeylemaborg is aangesloten bij de Stinzenflora-monitor. De kalender wordt elke week bijgewerkt en is te raadplegen via www.stinzenflora-monitor.nl 
Tot slot: ‘Wandelen langs stinzenplanten’ is een serie van drie podwalks waarin kenners van stinzenflora vertellen over deze bijzondere planten. De podwalks zijn te beluisteren via www.skbl.nl  

Kastelen

Comments are closed.